VORES VÆRDIER & VISION


HVEM OG HVAD ER VAR HEALTHCARE?

VAR Healthcare er et digitalt videns- og beslutningsstøttesystem til hele sundhedsvæsenet..

Med VAR får studerende og sundhedspersonale adgang til kontinuerlig opdateret viden, og de kan dermed lære, udøve og dokumentere evidensbaseret praksis. . 

VORES VISION

Med evidensbaseret indhold og beslutningsstøtte udvikler VAR sygeplejeprofessionen og sundhedsvæsenet nationalt og globalt.

VORES VÆRDIER

  • Vi tænker holistisk
  • Vi er innovative
  • Vi er troværdige
  • Vi tænker langsigtet og vælger bærekraftige løsninger
  • Vi bidrager til kvalitet og kompetence i sygeplejefaget
  • Vi er samfundsorienterede
  • Vi har fokus på patientens behandlingskvalitet

VORES HISTORIE

Løsningen og firmaet blev etableret i år 2000 som en konsekvens af satsning på digitalisering og kvalitetssikring/patientsikkerhed i sundhedsvæsenet. Med støtte fra det offentlige i Norge og i samarbejde med Højskolen i Østfold, Rigshospitalet i Oslo og Sygehuset Telemark blev der udviklet en database med pædagogisk udviklede og rigt illustrerede praktiske procedurer (PPS - Praktiske Procedurer i Sygepleje).

Målet var at udvikle indhold, som kunne bruges i hele sundhedsvæsenet og i uddannelsen af sundhedspersonale.    

Det norske sygeplejeforbund var en af ejerne i opstartsfasen. I 2012 blev løsningen opkøbt af Cappelen Damm forlag. Siden opstarten er vidensudviklingen gået stadigt stærkere. Dermed er udfordringen for det enkelte sundhedspersonale også blevet større for at udføre den bedste praksis. VAR's mål var og er at styrke evidensbaseret praksis ved at gøre viden let tilgængelig for sundhedspersonale.

NAVNET VAR

VAR [va:r] er navnet på en gudinde fra oldnordisk mytologi forbundet med visdom. Hun var så klog, at ingen hemmeligheder kunne skjules for hende. Udtrykket VAR kommer fra det oldnordiske "var" og betyder også blandt andet "at passe på noget, at vogte, at være forebyggende og forsigtig".

making

evidence

usable

Rul til toppen